fredag 3. mai 2013

Siddisløpet 2013

Så var sesongen offisielt startet for mitt vedkommende. Lørdag 27. April gikk det 30siddisløpet av staben. Nesten 1000 løpere fordelt på barneløp, staffet og individuelt løp. Jeg sto med nummer 1031 på brystet i individuell. Forholdene for en fin tur var hundre prosent tilstede. Solen skinte, lite vind og temperatur som hadde krøpet over 10-tallet. Timene før løpet gikk med til å finne riktig mengde klær. Jeg liker ikke å fryse, men liker heller ikke å bli for varm. Var gjennom alt fra tynn ull til skjørt. Resultatet ble tynne lange 2xu tights og tynn langarmet overdel. (I sekken lå det en t-shirt og en tykk løpejakke sånn i tilfelle)

Jeg er ikke av den person som planlegger så veldig lang tid på forhånd. Med andre ord, hadde jeg ikke planlagt hvor jeg skulle parkere. Kjørte innover og fant ut at jeg safet og parkerte i overkant langt unna startområdet. Fordelen var at det ikke var problemer å finne plass samt at jeg fikk en passe avstand til oppvarming. Vel fremme var det første som møtte meg en aldri så liten wc kø. Stilte meg lydig inn i rekkene for nødvendige ære. Allerede her traff jeg kjentsfolk. Praten gikk lystig og køen ble unnagjort i en god tone.
I startområdet fant jeg ennå flere kjentsfolk, noen av dem skulle ikke løpe så sekkepass ble avtalt.
Så var det på tide å stille seg opp før start. Ser jeg har en uvane med å stille meg alt for langt bak i forhold til der jeg blir liggende etterhvert. Denne gangen var ikke noe unntak. Når starten gikk somlet mengden seg fremover. Brukte endel tid på å komme meg fremover i feltet. Planen og ønsket var å komme ned på en km tid rundt 5 min for å nå målet om å komme inn under 40 min på de 8,2 km vi skulle løpe. Første kilometer ble unnagjort på 5:10. Kom dette til å gå? Det var jo uendelige mengder med folk over alt der jeg ville løpe. Fant noen rygger som jeg hang meg på. Lettere å komme fremover i feltet når noen baner vei. Valgte å henge meg på en rygg en lang tid. Kilometertiden krøp da nedover og nedover og endte til slutt på 4:41 på siste kilometer. Etter 38 minutter og 39 sekunder stoppet jeg klokka og var over målstreken! Jeg kllarte det, jeg klarte det! Så utrolig stolt.
At dagen ble avsluttet i gode venners lag med champagne satte prikken over i-en.